Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

Παλλαϊκό  Μέτωπο Αντίστασης για να ανατραπεί
η άγρια αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου 
ΝΑ  ΓΙΝΕΙ  Η ΑΠΕΡΓΙΑ  της 10ης ΦΛΕΒΑΡΗ  ΜΕΡΑ  ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ  ΑΓΩΝΑ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
      Με  προκλητικό διάγγελμα του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα λαίλαπα μέτρων που θα σαρώσουν το λαϊκό εισόδημα και τα κοινωνικά δικαιώματα για τα επόμενα τρία χρόνια. Δεν χρειάστηκε πολύς καιρός να δώσει το στίγμα της η νέα κυβέρνηση, ως άξιος συνεχιστής της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ., αθετώντας με θράσος ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις .
      Η κυβέρνηση του  ΠΑΣΟΚ είχε ήδη δείξει το σκληρό της πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους, με το πιο αντιλαϊκό προϋπολογισμό των τελευταίων δεκαετιών και ένα Πρόγραμμα Σταθερότητας-Ληστείας, που τσακίζει κυριολεκτικά κόκαλα, του οποίου την εφαρμογή επιτηρούν αξιωματούχοι της ΕΕ, που έχουν εγκατασταθεί ως ελεγκτές στα Υπουργεία.
      Η νέα ακόμη μεγαλύτερη «σφαγή των αμνών», με πρόσχημα την κρίση και τα ελλείμματα, στον βωμό της διάσωσης της καπιταλιστική οικονομίας  και της  κερδοφορίας του κεφαλαίου προβλέπει :
  • Καρμανιόλα σε μισθούς-συντάξεις, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης με νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, φοροεπιδρομή με νέα επιβάρυνση των μισθωτών, συρρίκνωση των δαπανών-ιδιωτικοποίηση σε δημόσια Παιδεία-Υγεία-Πρόνοια, νέο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων, στάση πληρωμών στους μισθούς, στα επιδόματα ανεργίας και στις συντάξεις.
      Μέρες εφιαλτικής ανεργίας και υποαπασχόλησης, μέρες μεγαλύτερης και πιο εκτεταμένης φτώχειας περιμένουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Θα ποδοπατηθούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θα ενταθούν με εφιαλτικούς ρυθμούς οι απολύσεις.
      Όλες  οι δυνάμεις της εξουσίας συνασπίζονται για  να περάσει αυτή η  πολιτική: η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, ο ΣΕΒ, η ΝΔ που συμφωνεί στα αντιλαϊκά μέτρα, το ΛΑΟΣ που δεν βλέπει πουθενά εργοδότες, τράπεζες και ΕΕ και του φταίνε για όλα οι…μετανάστες και τέλος τα θλιβερά παπαγαλάκια των περιβόητων διεθνών «οίκων αξιολόγησης»-τοκογλύφων και των εγχώριων ΜΜΕ, που βάλθηκαν να μας πείσουν ότι πρέπει να καταστραφούν οι εργαζόμενοι για να… σωθεί η χώρα.
      Οι εργαζόμενοι για να παλέψουν ενάντια στην αντιλαϊκή επιδρομή, είναι υποχρεωμένοι να ξεπεράσουν το εμπόδιο των συμβιβασμένων ηγεσιών ΓΣEE-ΑΔEΔY, την λογική του κοινωνικού διαλόγου και της ταξικής συνεργασίας που προωθούν, που δεν θέλουν ούτε να προκηρύξουν απεργία την ίδια μέρα (στις  10 Φλεβάρη η ΑΔΕΔΥ, στις 24 η ΓΣΕΕ). Η  διασπαστική τακτική του ΠAME των ξεχωριστών κινητοποιήσεων, αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο, που μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με την αύξηση της πίεσης των εργαζομένων για ενωτικούς αγώνες
      Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες! Οι μεγάλοι αγώνες των περασμένων χρόνων, η έκρηξη του Δεκέμβρη του 2008, ο αγώνας των αγροτών, έδειξαν ότι μέσα στην κοινωνία υπάρχουν μεγάλα αποθέματα αγωνιστικότητας, οργής, διεκδίκησης. Έδειξαν ότι δεν υπάρχει λύση μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ-ΟΝΕ και της κυρίαρχης πολιτικής και ότι χρειάζεται ανατροπή της.
  • Σε αυτόν το δρόμο χρειάζεται να συνεχίσουμε, το δρόμο του ενιαίου πανεργατικού αγώνα, της αγωνιστικής ενότητας των εργαζομένων. Με οργάνωση απ’ τα κάτω, με μαζικές συνελεύσεις και αγωνιστικό συντονισμό όλων των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων.
      Αν τους αφήσουμε για άλλη μια φορά, θα κληθούμε εμείς, οι εργαζόμενοι να πληρώσουμε ξανά τα βάρη της κρίσης και τα ελλείμματα που δημιούργησαν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους.  
   Τετάρτη 10-2-2010, 9.30πμ, προσυγκέντρωση στον πεζόδρομο
     10.00πμ στο «ΠΑΝΘΕΟΝ» στη συγκέντρωση των φορέων

Πρωτοβουλία Εργαζόμενων Δημόσιου και Ιδιωτικού  Τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου