Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Συμπατριώτες Συμπατριώτισσες
Η οργή και ο αποτροπιασμός για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη το Σαββατόβραδο 6 Δεκέμβρη ξεχειλίζουν απ΄ όλες τις γωνιές της χώρας, ξυπνώντας αποτρόπαιες μνήμες του παρελθόντος που φαίνεται να προσεγγίζει ξανά την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Το εγκληματικό χέρι που στέρησε αναίτια και προκλητικότατα τη ζωή ενός παιδιού, καθώς και οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης που τόσες μέρες επιτίθενται σε νεολαίους και εργαζόμενους που διαδηλώνουν ενάντια στην προοδευτική αντιδημοκρατική εκτροπή της χώρας, αποτελούν την άλλη πλευρά του νομίσματος της γνωστής ξέφρενης αντιλαϊκής πολιτικής. Η κρατική τρομοκρατία αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό της αντεργατικής – αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής και θα εντείνεται όσο προωθείται αυτή η πολιτική. Ήταν θέμα χρόνου η κυβέρνηση των ληστών να γίνει και κυβέρνηση δολοφόνων, όπως ήταν θέμα χρόνου η ρατσιστική πολιτική ενάντια στην νεολαία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τα μέτρα τύπου Μίχαλου, οι ξέφρενες ιδιωτικοποιήσεις, οι απανωτές απέλπιδες θυσίες του λαού, να τροφοδοτήσουν ένα τσουνάμι οργής και αγανάκτησης που ξετυλίγεται στις μέρες μας.

Η κυβέρνηση των σκανδάλων και του Βατοπεδίου, της Ζαρτινιέρας και της δολοφονίας προσφύγων που ζητούν άσυλο, των παρακολουθήσεων και των απαγωγών Πακιστανών, των Δομημένων ομολόγων και αποψίλωσης του ελάχιστου εναπομείναντος κοινωνικού κράτους, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την επόμενη περίοδο και την διέξοδο από την κρίση. Δια πυρός και σιδήρου και κάτω από την μπότα της καταστολής θα διαβαίνουν όλο και περισσότεροι στο κοινωνικό περιθώριο της ανέχειας και εξαθλίωσης, της ανεργίας, της ανασφάλειας και της εργασιακής περιπλάνησης. Το τεράστιο βάρος της κρίσης θα το επωμιστεί εξ ολοκλήρου ο εργαζόμενος λαός και οι πρώτοι που θα τσουρουφλιστούν δεν μπορεί να είναι άλλοι από το «φύτρο» του κοινωνικού σχηματισμού. Τη νεολαία. Η «υπεύθυνη» στάση του ΠΑΣΟΚ δηλώνει την ουσιαστική συναίνεση σ’ αυτή τη στρατηγική που μέχρι ‘χθές εξάλλου αυτό υπηρετούσε.
Αποτελεί πρωταρχικό χρέος κάθε δημοκράτη όχι μόνο η έκφραση της οργής και του αποτροπιασμού απέναντι στην δολοφονική πράξη και την γενικότερη κρατική τρομοκρατία αλλά μπορεί και πρέπει αυτή η αντίδραση να συναντηθεί με τους αγρότες που αντιπαλεύουν την εξαφάνησή τους, τους φοιτητές που προασπίζουν τη Δημόσια Παιδία, τους εργάτες που υπερασπίζονται το μεροκάματο και την ασφάλισή τους. Να συναντηθεί με το πλατύτερο κίνημα υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας και των λαϊκών ελευθεριών που κατακτήθηκαν με αίμα. Πάντα μέσα σ΄αυτά τα πλαίσια πρέπει απαρεγκλίτως να καταδικάσουμε μηδενιστικές πράξεις τυφλής βίας, καταστροφής και προβοκατόρικους εμπρησμούς που καμιά απολύτως σχέση δεν έχουν με το λαϊκό κίνημα αλλά αντίθετα δίνουν άλλοθι για την κρατική καταστολή.
Η πρωτοφανή δράση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών στο Καρβουνάρι (αρχές αυτού του χρόνου) που έβαλαν κατά ανυποψίαστων κατοίκων που υπερασπίζονταν το χωριό τους και οι ποινές που τα δικαστήρια πρόσφατα καταλόγισαν σε μέλη της Επιτροπής Αγώνα, οι συλλήψεις και προσαγωγές φοιτητών και συνδικαλιστών οικοδόμων για την συνδικαλιστική τους δράση και κυρίως οι κακοποιήσεις που συχνά πυκνά βεβαιώνονται από το Κ.Υ. Ηγουμενίτσας σε μετανάστες που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή, δείχνουν ότι η κρατική τρομοκρατία δεν είναι μόνο «πλεονέκτημα» μεγάλων και απομακρυσμένων σε εμάς πόλεων.
Ύποπτος παραμένει και ο «συναγερμός» για δήθεν επέλαση τουριστο-κουκουλοφόρων που θα… «τα έσπαγαν» στη Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά. Ενεργοποιήθηκε και στην περιοχή μας το οργανωμένο σχέδιο αναβίωσης των κακόφημων αντι-συγκεντρώσεων αγανακτισμένων πολιτών, αξιοποιώντας την δικαιολογημένη ανησυχία και αγωνία εμπόρων και μαγαζάτορων. Ένα φτηνό κόλπο που είδαμε να παίρνει σάρκα και οστά στην Πάτρα και Κομοτηνή και που μάταια κάποιοι εγκέφαλοι υπολογίζουν ότι θα μπορούσε να ανατρέψει το κλίμα καθολικής αντίδρασης στους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Συμπατριώτες Γρηγορείτε
Για μια ουσιαστική συζήτηση περί του κράτους δικαίου που φεύγει και την κρατική τρομοκρατία που έρχεται, τα καθήκοντα του δημοκρατικού κόσμου και την υπεράσπιση των κατακτημένων δημοκρατικών δικαιωμάτων
Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου