Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Για τον αγώνα των κατοίκων του Καρβουναρίου
Η «Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα» χαιρετίζει τον αγώνα των κατοίκων του Καρβουναρίου και των γύρω χωριών, ενάντια στην εγκατάσταση δίπλα στα σπίτια τους, Διανομαρχιακού ΧΥΤΑ, του δεύτερου στο Νομό Θεσπρωτίας (από τους 4 που θα γίνουν στην Ήπειρο), που θα συγκεντρώνει και τα σκουπίδια του Νομού Πρέβεζας.
Έναν αγώνα, που ξεκίνησε
• με τις μεγάλες ενημερωτικές συγκεντρώσεις στο Καρβουνάρι και στο Προδρόμι, (που έγιναν με πρωτοβουλία της «Θεσπρωτίας της αντίστασης και του αγώνα» και του Τοπικού Συμβουλίου Καρβουναρίου),
• συνεχίστηκαν με την συγκέντρωση την στο Μαργαρίτι, (που δεν επέτρεψε σε πρώτη φάση στους Δημάρχους να συγκροτήσουν τον Φορέα Διαχείρισης),
• με την μαζική πορεία το Σάββατο στις 5 Μάη, στην Παραμυθιά,
• με τον πρώτο αποκλεισμό του εργολάβου να εγκατασταθεί στον τόπο του έργου
• και με την χθεσινή (29-5-2007) αποτροπή της δεύτερης προσπάθειας εγκατάστασης του, με την προστασία αστυνομικών δυνάμεων, που έγινε κάτω από την μαζική παρουσία εκατοντάδων κατοίκων (ακόμη και παιδιών, γυναικών και γερόντων) του Καρβουναρίου, των γύρω χωριών και αρκετών Θεσπρωτών.
Μάλιστα η μαχητική παρουσία του κόσμου έσπασε το κλίμα τρομοκρατίας που είχε διαμορφωθεί και ανάγκασε τις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν έρθει από τα Γιάννενα να μείνουν στον Ξηρόλοφο και να μη προσεγγίσουν στο σημείο αποκλεισμού.
Σίγουρα ο αγώνας αυτός κέρδισε τις πρώτες μάχες και-το πιο σημαντικό-συσπείρωσε τον κόσμο και αναπτέρωσε το ηθικό του. Υπάρχει σίγουρα αρκετός δρόμος ακόμη και χρειάζεται επαγρύπνηση και ενότητα για την ανατροπή των απαράδεκτων σχεδίων της Περιφέρειας Ηπείρου, της κυβέρνησης και της αντιμετώπισης των παλινωδιών και της παρελκυστικής τακτικής του Δήμου Παραμυθιάς.
Σημειώνουμε ότι όλο αυτό το διάστημα καμιά πολιτική δύναμη (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΣΥΝ), τόσο σε τοπικό επίπεδο (Νομαρχιακές επιτροπές, εκλεγμένοι και υποψήφιοι βουλευτές) όσο και σε κεντρικό, μοιάζουν να παρακολουθούν αμήχανα το ξεδίπλωμα των λαϊκών αγώνων και αποφεύγουν συστηματικά μέχρι και σήμερα να πάρουν ανοιχτά θέση στο ζήτημα.
Η «Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα» και προεκλογικά αλλά και όλο αυτό το διάστημα, βρέθηκε μέσα σε όλες τις κινητοποιήσεις, έδωσε όλες της τις δυνάμεις και προσπάθησε να ενημερώσει τον κόσμο, για να προσανατολισθεί και να οργανωθεί σωστά ο αγώνας.
Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται σε αυτόν τον δίκαιο λαϊκό αγώνα, ενάντια σε αυτόν τον κοινωνικά άδικο και ταξικό Περιφερειακό Σχεδιασμό. Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αντιστρατεύεται τις αποφάσεις που παίρνονται πίσω από τις πλάτες μας και ενάντιά μας.
Καλούμε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο Παραμυθιάς και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσπρωτίας να πάρουν αποφάσεις σύμφωνα με τη θέληση του λαού της περιοχής που λένε :
«ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙ»
Ο αγώνας αυτός δείχνει τον δρόμο του αγώνα για να κλείσει και η χωματερή στο «Κωτσέκι», που σκορπίζει στην ατμόσφαιρα τη βρώμα, τις διοξίνες, να συνιστά μόνιμο κίνδυνο και απειλή για τη Δημόσια Υγεία.

Ηγουμενίτσα 30-5-2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου