Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

60 χρόνια NATO, η ίδια ιστορία : Χούντες, πόλεμοι, τρομοκρατία
Στις 4 Aπρίλη 1949 δημιουργήθηκε το ΝΑΤΟ, που εξέφραζε την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, με επικεφαλής τις HΠA, ενάντια στη Σοβιετική Ένωση και τις άλλες ανατολικές χώρες. Μετά τη διάλυση όμως του Συμφώνου της Bαρσοβίας, το 1992, το NΑΤΟ δεν αναδιπλώθηκε, αλλά αντίθετα υιοθέτησε το «νέο δόγμα», που δίνει τη δυνατότητα επέμβασης σε ολόκληρο τον πλανήτη, στο όνομα νέων κινδύνων, όπως η ασφάλεια, η τρομοκρατία κ.λπ. Προχώρησε στην επέκτασή του, με την ένταξη μιας σειράς χωρών, στην Ανατολική Ευρώπη, στα Bαλκάνια και αλλού.
Με τη «νέα δομή» του, το 2005, αναπτύσσει πλέον, τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης, ενάντια στους κάθε λογής καταπιεσμένους και εξεγερμένους, με στόχο την επιβολή της Νέας Τάξης, την υπεράσπιση του ιμπεριαλιστικού συστήματος και της ελεύθερης αγοράς.

Παγκόσμιος χωροφύλακας, επαγγελματίας τραμπούκος και δολοφόνος, στο διάστημα αυτό, μόνο εγκληματικές ενέργειες έχει να επιδείξει σε βάρος των λαών: επεμβάσεις, συνωμοσίες, δολοφονίες, βασανισμούς, εξαφανίσεις, πρακτοριλίκι, πολέμους, πραξικοπήματα κ.λπ.

Για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, το ΝΑΤΟ οργάνωσε πραξικοπή-ματα, στήριξε τις δικτατορίες στην Eλλάδα, στην Tουρκία, τα φασιστικά καθεστώτα του Φράνκο στην Iσπανία και του Σαλαζάρ στην Πορτογαλία, πρωταγωνίστησε στο διαμελισμό της Kύπρου.

Υπήρξε ο πρωταγωνιστής στους τρεις μεγάλους, σύγχρονους ιμπεριαλιστικούς πολέμους:
• Επιδρομή και βίαιη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας το 1999, πόλεμος στη Bοσνία, βομβαρ-δισμός και διαμελισμός της Σερβίας, ίδρυση του αμερικανονατοϊκού προτεκτοράτου του Kοσσόβου, όπου εγκαταστάθηκε η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική βάση στον κόσμο.
• Κατοχή στο Aφγανιστάν, με χιλιάδες αμερικανονατοϊκά στρατεύματα το 2001.
• Εισβολή στο Iράκ, στο πλευρό της πολεμικής μηχανής των HΠA, το 2003.

H Eλλάδα και ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει και πληρώνει ακριβά τη συμμετοχή στο NATO, που αποτέλεσε την ασπίδα διασφάλισης των συμφερόντων της ολιγαρχίας και του ιμπεριαλισμού. H στρατιωτική δικτατορία, ο διαμελισμός της Kύπρου, η αμφισβήτηση των συνόρων στο Aιγαίο, αποτελούν ορισμένα δείγματα της «Nατοϊκής προστασίας». Η Σούδα, το Άκτιο και οι άλλες βάσεις στη χώρα μας, έγιναν, με την άδεια όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, ορμητήρια για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. H χρηματοδότηση από τον ιδρώτα των εργαζομένων των Nατοϊκών δαπανών και αποστολών, στις οποίες συμμετέχει και ο ελληνικός στρατός, με 6.500 μέλη του, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, φορτώνεται στις πλάτες του λαού μας. Γι’ αυτό το αίτημα για έξοδο από το NATO αποτελεί αιχμή του προοδευτικού αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος.

Mε αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του NATO, έχει ξεκινήσει μια προπαγανδιστική εκστρατεία με αποκορύφωμα τη Σύνοδο Kορυφής στο Στρασβούργο στις 3 και 4 Aπρίλη. Επιχειρείται η «ιστορική δικαίωση» της 60χρονης δράσης του NATO. Η ανάγκη εξασφάλισης μιας νέας παγκόσμιας γεωπολιτικής ισορροπίας, φαίνεται δύσκολη, αφού ένας νέος και οξύς ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός έχει ξεκινήσει με τη Pωσία, την Kίνα και τη ΕΕ, να διεκδικούν πλέον πρωτεύοντα ρόλο. Η προσπάθεια ένταξης της Oυκρανίας και της Γεωργίας στο NATO και η εγκατάσταση της νατοϊκής πυραυλικής δύναμης σε Πολωνία-Τσεχία, με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας, οξύνει τις αντιθέσεις Pωσίας και HΠA-NATO.

Σήμερα στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις συναντούν σθεναρή τη λαϊκή αντίσταση. Tα συνθήματα «Έξω οι HΠA και το NATO», «Έξω οι βάσεις» που δονούσαν για δεκαετίες όλες τις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις, θα ξανακουστούν στις 4 Απρίλη σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις-όπως έγινε στη Σύνοδο των G20 στο Λονδίνο-στην Ελλάδα και στην πόλη μας

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 4 ΑΠΡΙΛΗ στις 11.30π.μ. στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ-Ελ.Βενιζέλου

• Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ -Έξω οι βάσεις και οι Αμερικάνοι-Έξω
απ΄τον Ευρωστρατό -Κανένας Έλληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα
• Κοινό μέτωπο των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Αντιπολεμική Πρωτοβουλία Θεσπρωτίας
Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα
Πρωτοβουλία Φοιτητών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου