Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ : Παύλος Αλεξίου

Ανεξάρτητος αγωνιστικός συνδυασμός
στη ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Να ακουστεί μια άλλη διαφορετική φωνή


Συμπατριώτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η κατάσταση στον τόπο μας δεν είναι καθόλου όμορφη, όπως προεκλογικά και δημαγωγικά την παρουσιάζουν ή την υπόσχονται, με τα γυαλιστερά φυλλάδιά τους, οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είναι συνυπεύθυνοι γι αυτήν και που δεν παρουσιάζουν καμιά ουσιαστική μεταξύ τους διαφορά. Γι αυτό άλλωστε με τόση ευκολία, αλλά και για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, γίνονται «μεταγραφές» υποψηφίων από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο (ας αφήσουμε το φαινόμενο των «ιατρικών» ψηφοδελτίων).

Σε ποιες σημαντικές αποφάσεις διαφώνησαν Λιάκος και Γιόγιακας, τα προηγούμενα 8 χρόνια, όταν ήταν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, είτε σε αντίπαλους συνδυασμούς, είτε στον ίδιο συνδυασμό του «πετυχημένου» Νομάρχη του ΠΑΣΟΚ, Ν. Τσώνη, που διαγράφηκε από το κόμμα του, επειδή υποστήριξε τον υποψήφιο της ΝΔ ;
Τι διαφορετικό προτείνουν στα προγράμματά τους ;
Ποια ήταν η ενημέρωση και η συμμετοχή του λαού όλο αυτό το διάστημα ;
Ποιος ευθύνεται για τα προβλήματα κακοδιοίκησης που υπάρχουν στη Νομαρχία και στην εξυπηρέτηση του πολίτη ;
Που διαφώνησαν με τις επιλογές των κυβερνήσεών τους ;
Σε ποιόν λογοδοτούν και ποιόν θα υπακούσουν, το Θεσπρωτικό λαό ή την «Χαριλάου Τρικούπη» και την «Ρηγίλλης», που τους έδωσαν το χρίσμα ;
Ποια ζητήματα τέλος ανέδειξε στο Θεσπρωτικό λαό και η τρίτη παράταξη (ΝΑΣ-Τζουμανίκας) τα 4 αυτά χρόνια ;

Αντί για ανάπτυξη και ευημερία ο Θεσπρωτικός λαός ζει μια σκληρή πραγματικότητα που έχει να κάνει με την πολιτική των κυβερνήσεων, αλλά για την οποία είναι υπεύθυνοι όλοι αυτοί που σήμερα ξαναζητούν τη ψήφο σου. Μια σειρά έργα και δράσεις, είτε εξαγγέλλονται προεκλογικά, είτε καρκινοβατούν, είτε χωροθετούνται άστοχα, όπως :

Επέκταση Νοσοκομείου, Παράκαμψη Ηγουμενίτσας, Γέφυρα Γλυκής, Δρόμοι (Παραπόταμος-Φιλιάτες, Φιλιάτες-Βροσίνα, Παραμυθιά-Μορφάτι, Ηγουμενίτσα-Πλαταριά, Βασιλικός-Καρτέρι-Πάργα), ΒΙΟΠΑΘΕ, Αρδευτικό Μαργαριτίου, Ανάπτυξη ορεινών όγκων Σουλίου-Μουργκάνας, Μουσείο, Σπουδαστική Εστία, νέα Σχολεία, Ύδρευση Ηγουμενίτσας, Σφαγεία, ΧΥΤΑ στην Κορύτιανη που δεν λειτουργεί και ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι, δίπλα στα σπίτια, μεθοδεύσεις σε βάρος των αγροτών και του περιβάλλοντος, με το σχέδιο «ΝΑΤΟΥΡΑ».
Τι έκαναν όλοι αυτοί για την προστασία του Καλαμά ή του ακρωτηρίου του Δρεπάνου ή μήπως δεν είναι συνυπεύθυνοι για την καταστροφή που έγινε στη «Γωνιά» ;

Αυτοί όλοι, σε Νομαρχία και σε Δήμους εφάρμοσαν τα νέα κυβερνητικά μέτρα για το ελαστικό ωράριο, για τους ωρομίσθιους και τις συμβάσεις χρόνου. Αυτοί, ενώ τσιμεντοστρώνουν δρομάκια, ρίχνουν χαλίκια, κλείνουν τρύπες και προβαίνουν σε προσλήψεις την τελευταία ώρα, δεν μπόρεσαν να φτιάξουν το δρόμο από Ν. Σελεύκεια μέχρι Μαυρούδι, όπου όλα αυτά τα χρόνια σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν δεκάδες Θεσπρωτοί, δεν κατάφεραν να κάνουν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα σε Αχέροντα Καλαμά και ρέματα για να προστατεύσουν τα σπίτια και τις περιουσίες των συμπατριωτών μας.

Εκείνα που προβάλλουν είναι το ΤΕΙ, (που τώρα πάει για κλείσιμο;) το Λιμάνι και την Εγνατία, έργα που έγιναν από την ΕΕ για μείωση του κόστους μεταφοράς του μεγάλου κεφαλαίου, που θα έφερναν δήθεν την ανάπτυξη, που τους μόνους που ωφέλησαν ήταν το εφοπλιστικό κεφάλαιο και ελάχιστους ντόπιους μεταπράτες. Κουβέντα βέβαια για το χάλι και τη ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, για την φθίνουσα γεωργία και κτηνοτροφία του Νομού μας, θύμα της ΚΑΠ της ΕΕ,.
Συμπατριώτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Η κυβερνητική πολιτική της διαρκούς λιτότητας, με την ακρίβεια, την ανεργία και τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που εφαρμόζεται με την στήριξη της αντιπολίτευσης, έχει σαν αποτέλεσμα το μεροκάματο που δεν φτάνει, τις δόσεις, τα δανεικά και τα χρέη, την ανεργία που περπατάει στους δρόμους, την προβληματική αγροτική παραγωγή, τα φροντιστήρια και τη δεύτερη δουλειά, την ανασφάλιστη και σκληρά εκμεταλλευόμενη μετανάστευση. Αυτά τα δύο κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), έχουν μετατρέψει την Αυτοδιοίκηση, σε κομματικό παραμάγαζο, φορομπηχτικό και ρουσφετολογικό μηχανισμό. Την ίδια στιγμή τα κόμματα της «επίσημης» αριστεράς είτε παραμένουν σχεδόν σταθερά συμπληρωματική δύναμη του ΠΑΣΟΚ (ΣΥΝ), είτε, ενώ εμφανίζονται με αριστερό προσωπείο, στην πραγματικότητα ακολουθούν τον δρόμο της διάσπασης και υπονόμευσης των αγώνων, της κομματικής περιχαράκωσης και καταγραφής (ΚΚΕ).

Συμπατριώτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση αποφασίστηκε από εργαζόμενους, εργάτες, αγρότες η συγκρότηση αριστερού αγωνιστικού ψηφοδελτίου στις Νομαρχιακές εκλογές. Με τη κίνησή μας αυτή θέλουμε να υπάρξει μια συσπείρωση σε επίπεδο Νομού, που μέσα από την ενημέρωση, ενεργοποίηση και συμμετοχή του πολίτη, να συμβάλλει στην ανάπτυξη μαζικών αγώνων για την αντιμετώπιση λαϊκών προβλημάτων.
Ο Θεσπρωτικός λαός έχει άλλωστε αρκετούς τέτοιους αγώνες, από τον μεγάλο αγώνα για Καλαμά, τον αγώνα για να μη κλείσει το εργοστάσιο Φιλιατών, τους αγώνες για να μη ιδιωτικο-ποιηθεί η «ΔΩΔΩΝΗ», τον αγώνα για το Νοσοκομείο Φιλιατών, τον αγώνα για το Ασφαλιστικό, τους αγώνες του Αντιπολεμικού κινήματος, τον αγώνα για να μη εγκατασταθούν τα Ασφαλτικά στη Λωρίδα Σαγιάδας, τον αγώνα των κατοίκων του Καρβουναρίου για να μη εγκατασταθεί ο ΧΥΤΑ δίπλα στα σπίτια τους, αγώνες που οι δυνάμεις μας βρέθηκαν δίπλα στο Θεσπρωτικό λαό.

Σας ζητάμε σήμερα να μας ψηφίσετε
Για να ακουστεί πιο δυνατά και από καλύτερες θέσεις η φωνή αυτής
της ανυπότακτης, μαχόμενης Θεσπρωτίας, της αντίστασης και του αγώνα.
Να στηριχτούμε στις αστείρευτες λαϊκές δυνάμεις. Να μπορέσει η ελπίδα και η αισιοδοξία να ξεπεράσει τη απογοήτευση και την αγανάχτηση. Για να ανοίξει ο δρόμος της ανασύνταξης του λαϊκού κινήματος, για να ξανασηκωθούν ψηλά οι σημαίες της Αριστεράς της αντίστασης και του αγώνα.

Μόνον οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να φέρουν λύσεις στα προβλήματά μας.
Γι αυτό και τα περισσότερα ραντεβού μας είναι για μετά τις εκλογές.


· ΕΜΠΡΟΣ λοιπόν να αναδείξουμε τις αιτίες, να καταγγείλουμε τους ένοχους, που εμπαίζουν και εξαπατούν το λαό.

· ΕΜΠΡΟΣ να ξεσκεπάσουμε την υποκρισία και την δημαγωγία των «σωτήρων» που ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα του τόπου μας.


· ΕΜΠΡΟΣ να κάνουμε τις ψήφους αγώνες, αντί να γίνονται οι αγώνες ψήφοι


ΣΤΗΡΙΞΤΕ - ΨΗΦΙΣΤΕ τον συνδυασμό

Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα


Υποψήφιοι:

1. Αναστασίου (Παππάς) Κων/νος Σπ. αγρότης 12. Πηλού Αναστασία Σπυρ. δασκάλα
2. Βλάχος Κωνσταντίνος Ιωάννη γεωπόνος 13. Ράπτης Χριστόφορος Λεων. αγρότης
3. Γκουλιούμη Κωνσταντίνα Στ. τοπ/φος μηχ. 14. Σαμοΐλη Νικολέτα Νικηφ. φιλόλογος
4. Καλαμπάκος Ευάγγελος Αχ. φυσικός 15. Σιώπη Χρύσα Νικ. τραπεζοϋπάλληλος
5. Κοντογιάννη Μαριλένα Ιωάν. φιλόλογος 16. Σπύρου Νικόλαος Σπ. υπάλληλος Ν.Α.Θ.
6. Κούρτη Ιουλία Επαμ. δασκάλα 17. Σταθόπουλος Παν. Κων/νου εργάτης
7. Κυρίτσης Φίλιππος Χρ. αρχαιολόγος, άνεργος 18. Σταύρου Σωτήριος Βασ. ηλεκτρολόγος
8. Μακρίδης Ιωάννης Χρ. μαθηματικός 19. Χαντζιάρα Μαρία Ιωάν. γεωπόνος
9. Μαντζούκης Σωτήριος Δημ. άνεργος 20. Χεκίμογλου Άκης Γεωρ. εργάτης
10. Μπέλλος Ηλίας Παν. καθηγητής 21. Χόβολος Θεόδωρος Ιωάν. κτηνίατρος
11. Παπαγεωργίου Φώτιος Θεολ. υπάλληλος ΤΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου