Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑ ΠΕΡΔΙΚΑ

• Να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση ενάντια στα σχέδια ΔΕΠΑ κυβέρνησης και ντόπιων κρυφών υποστηριχτών τους

• Μέσα και από το δημοψήφισμα να εκφρασθεί η κυρίαρχη θέληση του λαού της Πέρδικας

Η ΔΕΠΑ με τις διάφορες μεθοδεύσεις (αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, επίσκεψη στη Ιταλία, «γαϊτανάκι» με τις προτεινόμενες θέσεις κλπ.), επιμένει στην κατασκευή του αγωγού και του εργοστασίου συμπίεσης φυσικού αερίου, στην περιοχή Πέρδικας-Συβότων.
Οι κάτοικοι της Πέρδικας-Συβότων όμως δεν υποτάσσονται.
Δεν μπορούν να τους να ξεγελάσουν οι ημερίδες, οι προσχηματικές μελέτες, οι καιροσκοπικές υποσχέσεις, η υπονόμευση, η διάσπαση και η διγλωσσία των τοπικών παραγόντων. Μέσα από τα μαζικά συλλαλητήρια και τις άλλες κινητοποιήσεις τους, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την οικονομική καταστροφή της περιοχής και την μετατροπή της από τουριστική-γεωργική σε βιομηχανική.
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρδικας, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της Κίνησης Πολιτών Πέρδικας-Συβότων, θέλοντας να αποτυπωθεί άμεσα και πιο επίσημα η λαϊκή θέληση, αποφάσισε την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος στις 10 Αυγούστου, με το ερώτημα: «Αν επιθυμούν την Διέλευση του Ελληνοϊταλικού Αγωγού Φυσικού Αερίου και την κατασκευή του Σταθμού Συμπίεσης εντός των ορίων της Κοινότητας Πέρδικας».
Η ΔΕΠΑ και η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι έλεγαν ότι το έργο δεν μπορεί να γίνει χωρίς την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, φαίνεται ότι δεν θέλουν να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις, μακριά από την περιοχή. Φαίνεται τελικά ότι έρχονται να υλοποιήσουν πολιτικές επιλογές. Τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω τους, βιάζονται να υλοποιήσουν το έργο, με βασικό κριτήριο το μικρότερο κόστος και το μεγαλύτερο κέρδος. Είναι τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών της ενέργειας, που υποτάσσονται στις οδηγίες της EE για πλήρη ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα, που εμπλέκουν τη χώρα μας σε ανταγωνισμούς.
Τα πρόσφατα σκάνδαλα, οι μίζες, η διαπλοκή και τα πολύνεκρα εργατικά ατυχήματα αποκαλύπτουν της σύμφυση των κομμάτων εξουσίας και των κυβερνήσεών τους με το μεγάλο κεφάλαιο, σε όλα τα μεγάλα έργα και τις προμήθειες, ενισχύουν την καπιταλιστική ασυδοσία. (Σκόπιμα έχουν αποσιωπηθεί από την ΔΕΠΑ μεγάλα ατυχήματα που έχουν γίνει σε αντίστοιχους αγωγούς σε όλο τον κόσμο).
Οι κάτοικοι, με την μαζική συμμετοχή στο δημοψήφισμα και το ισχυρό «ΟΧΙ στον αγωγό και στο Εργοστάσιο Συμπίεσης», θα στείλουν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα στην ΔΕΠΑ και στην Κυβέρνηση, ότι αν επιμείνουν στα σχέδια τους, θα συναντήσουν ισχυρή τη λαϊκή αντίσταση. Θα πουν όχι σε μια «ανάπτυξη», που έρχεται να τραυματίσει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και ένα «Τοπίο Εξαιρετικού Φυσικού Κάλλους», να πλήξει καίρια την τουριστική ανάπτυξη και έναν από τους μεγαλύτερους ελαιώνες της Θεσπρωτίας.(Ο τρόπος ανάπτυξης που έχει επιβληθεί, είναι ένα άλλο θέμα )

Να ξέρουν όμως ότι, και μετά το δημοψήφισμα, που σίγουρα θα αποτελέσει ένα επιπρόσθετο όπλο, η υπόθεση θα κριθεί μέσα από τον δικό τους μαζικό, ενωτικό, δυναμικό παρατεταμένο αγώνα

Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα καταθέσει όλες της τις δυνάμεις η «Θεσπρωτία της Αντίστασης και του Αγώνα» και καλεί όλο τον Θεσπρωτικό λαό να συμπαραταχθεί στους αγωνιζόμενους συμπατριώτες στην Πέρδικα-Σύβοτα .

• Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων Πέρδικας - Συβότων
• Μαζική συμμετοχή στο δημοψήφισμα και «ΟΧΙ» στην κάλπη
• Κάτω η κυβερνητική πολιτική της ανεργίας, της φτώχιας, της εγκατάλειψης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα
Ηγουμενίτσα 31-7-2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου