Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Στις Νομαρχιακές εκλογές με τoν συνδυασμό :
«Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα»
Επικεφαλής ψηφοδελτίου : Παύλος Αλεξίου


Να ακουστεί μια άλλη διαφορετική φωνή


Συμπατριώτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

· Για να καταδικαστεί η πολιτική των κυρίαρχων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), που έχουν μετατρέψει την Αυτοδιοίκηση, σε κομματικό παραμάγαζο, συμπλήρωμα, εξάρτημα και συνδιαχειριστή της κρατικής εξουσίας, υποτακτική των μηχανισμών της Ε.Ε., θερμοκήπιο σκανδάλων και ρεμούλας, φορομπηχτικό μηχανισμό ρουσφετιού, διαπλοκής και ιδιωτικοποίησης των πάντων.
· Για να ξεσκεπαστούν οι προεκλογικές δημαγωγίες των υποψηφίων των κομμάτων αυτών στη Νομαρχία και στους Δήμους, που δεν έχουν καμιά ουσιαστική διαφορά μεταξύ τους (γι αυτό άλλωστε με τόση ευκολία, γίνονται «μεταγραφές» υποψηφίων από το ένα ψηφοδέλτιο στο άλλο), που είναι συνυπεύθυνοι για την εφαρμογή αυτής της πολιτικής, αλλά και για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο τόπος μας, με μια σειρά έργα και δράσεις, που είτε εξαγγέλλονται προεκλογικά, είτε καρκινοβατούν, είτε χωροθετούνται άστοχα.
· Για να καταδικαστεί η κυβερνητική πολιτική της διαρκούς λιτότητας, της ακρίβειας, της ανεργίας, και της συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που εφαρμόζεται με την συναίνεση και της αντιπολίτευσης, με το μεροκάματο που δεν φτάνει, τις δόσεις, τα δανεικά και τα χρέη, την ανεργία που περπατάει στους δρόμους, την προβληματική αγροτική παραγωγή, τα φροντιστήρια και η δεύτερη δουλειά.

Η συγκρότηση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της «Θεσπρωτίας της αντίστασης και του αγώνα» από εργαζόμενους, εργάτες, αγρότες και επαγγελματίες μέσα από συγκεντρώσεις, συζητήσεις, εξορμήσεις στις πόλεις και στα χωριά του Νομού Θεσπρωτίας, που βρέθηκαν όλα αυτά τα χρόνια σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έκανε ο Θεσπρωτικός λαός, είναι μια πρώτη απάντηση στη κατάσταση αυτή, αφορμή :
· Για να υπάρξει μια συσπείρωση σε επίπεδο Νομού, που μέσα από την ενημέρωση, ενεργοποίηση και συμμετοχή του πολίτη, να συμβάλλει στην ανάπτυξη μαζικών αγώνων για την αντιμετώπιση λαϊκών προβλημάτων, να ακουστεί πιο δυνατά και από καλύτερες θέσεις η φωνή της αντίστασης και του αγώνα, να μπορέσει να υπάρξει η εμπιστοσύνη και η στήριξη στις δικές μας δυνάμεις, να μπορέσει η ελπίδα και η αισιοδοξία να ξεπεράσει την απογοήτευση και την αγανάχτηση, να υπάρξει μια διέξοδος σ΄ ένα κόσμο που ασφυκτιά.
· Για να απορριφθούν οι λογικές της συμπληρωματικής δύναμης στα κυρίαρχα κόμματα και της κομματικής καταγραφής και περιχαράκωσης (ΣΥΝ-ΚΚΕ).

Έτσι κι αλλιώς για μας οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, όπως κι όλες γενικά οι εκλογές, δεν μπορούν να δώσουν λύση στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το λαό και τη χώρα. Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα ραντεβού μας είναι ανοιχτά για μετά τις εκλογές.

· Nα αναδείξουμε τις αιτίες, να καταγγείλουμε τους ένοχους που παριστάνουν τους ανεξάρτητους, εμπαίζουν και εξαπατούν το λαό.

· Nα ξεσκεπαστεί η υποκρισία και η δημαγωγία των «σωτήρων» που ευθύνονται για το σημερινό κατάντημα του τόπου μας.


Για να γίνουν οι ψήφοι αγώνες και όχι οι αγώνες ψήφοι !


ΣΤΗΡΙΞΤΕ - ΨΗΦΙΣΤΕ τον συνδυασμό
«Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου