Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (;) ΣΕ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ
ΜΑΤ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΣΕ ΦΟΡΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Ο «ΕΧΘΡΟΣ ΛΑΟΣ»
Τον τελευταίο καιρό η Θεσπρωτία γνωρίζει μέρες βίας που θυμίζουν παλιότερες εποχές. Ο αγώνας των κατοίκων του Καρβουναρίου και των γύρω χωριών ενάντια στο Διανομαρχιακό ΧΥΤΑ που γίνεται δίπλα στα σπίτια τους, που θα καταστρέψει οικολογικά και οικονομικά τον τόπο τους, έχει εξοργίσει την εξουσία, τοπική και κεντρική και τους κάθε λογής παρατρεχάμενους.
Για να αντιμετωπιστεί ο αγώνας αυτός χρησιμοποιούνται όλες οι συνταγές:
• Λυσσαλέα βία των ΜΑΤ, αδιακρίτως, σε παιδιά, γυναίκες, γέρους ακόμα και σε παπάδες.
• Συλλήψεις κατοίκων και απειλή με αυτόφωρο.
• Προσαγωγές στην ασφάλεια φοιτητών, που συμπαραστέκονται στον αγώνα, σωματική και ψυχολογική βία από τους «πραίτορες».
Σε αγαστή συνεργασία ένα μέρος του Τύπου της περιοχής, κατασυκοφαντεί τον αγώνα του Καρβουναρίου και στοχοποιεί αγωνιστές που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια της «Θεσπρωτίας της αντίστασης και του αγώνα», αλλά και συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, σαν δήθεν υποκινητές των κινητοποιήσεων, σαν ομάδα δήθεν που τρομοκρατεί (!!!) την περιοχή και προτρέπει προκλητικά αυτάρεσκα, τον εισαγγελέα να επέμβει.
Σ’ όλα αυτά απαντάμε:
 Η«Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα» είναι μια συλλογικότητα που στις νομαρχιακές εκλογές υποστηρίχτηκε από 800 συντοπίτες μας. Δεν είναι μια κλειστή ομάδα που συνεδριάζει σε υπόγεια και τρομοκρατεί.
 Η «Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα» είναι αυτό που φανερώνει το όνομά της δηλαδή μια συμμαχία πολιτών που αντιστέκονται κι αγωνίζονται. Αυτό κάνει και στην περίπτωση του ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι. Δεν καθοδηγεί και δεν υποκινεί αλλά συμπαρίσταται ενεργά, σε ό,τι η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων αποφασίζει, επειδή πιστεύει ότι η αντίσταση στην περιβαλλοντική καταστροφή είναι υπόθεση όλων μας.
Η θεωρία «των υποκινητών», που τόσο συχνά εμφανίζεται σε κάθε πραγματικό αγώνα έχει τριπλό στόχο:
Να κάμψει το φρόνημα των κατοίκων του Καρβουναρίου και των γύρω χωριών και να διασπάσει τον αγώνα τους, ώστε ευκολότερα να τα παρατήσουν και να «κάτσουν στ’ αυγά τους».
Να ενοχοποιήσει την ανυπότακτη και ενοχλητική φωνή της «Θεσπρωτίας της αντίστασης και του αγώνα», να συντρίψει αυτόν «τον κακό μπελά», που βρήκε την αστική πολιτική στην περιοχή.
Na διαρρήξει τους δεσμούς αγώνα, που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στη «Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα» και τον Θεσπρωτικό λαό.
Δείχνει τέλος πόσο υποτιμούν και περιφρονούν «τους χωριάτες» και «τον όχλο» οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι. Τους θεωρούν ανίκανους να οργανώσουν μόνοι τους και χωρίς υποκίνηση τον αγώνα τους.
Συμπατριώτες
Η «Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα» βροντοφωνάζει:
Δεν πρόκειται με τίποτα να πάψουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του ανοιχτού, μαζικού, πολιτικού αγώνα για τα δίκαια του λαού μας και σε καμιά περίπτωση δεν μας εκφράζουν οι πρακτικές της ατομικής βίας. (Συναγωνιστές μας άλλωστε προφύλαξαν τον δημοσιογράφο από την οργή του κόσμου για τα εμπρηστικά του δημοσιεύματα.)
Με τίποτα δεν θα μας τρομοκρατήσετε.
Θα μας έχετε πάντα απέναντί σας.

Κι επειδή δεν είμαστε αχάριστοι, θέλουμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα το τμήμα αυτό του τοπικού τύπου που φροντίζει να γίνει σαφέστατο ότι η «Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα» είναι μια συλλογικότητα αγωνιστική και ανυπότακτη. Την ίδια στιγμή που πολλοί άλλοι έχουν κρυφτεί.
Θεσπρωτοί πολίτες γρηγορείτε !
«Πάρτε μαζί σας νερό, το μέλλον έχει πολύ ξηρασία».
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Ηγουμενίτσα 5-2-2008

«Θεσπρωτία της αντίστασης και του αγώνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου